כללי
מלגת אוניברסיטת חיפה לאנסמבלים מצטיינים 2015
במלגת אוניברסיטת חיפה לאנסמבלים מצטיינים (חוות המוסיקה Avaloch) לשנת 2015 זכה דואו פרפיקס (Prefix) - נגני הגיטרה איתי ביינר ואורי יעקב. התחרות נערכה ביום ד', 27 במאי 2015, במסגרת ContComp - קונצרטים, הרצאות ורב-שיח בנושא קומפוזיציה בת-זמננו. עם חבר השופטים נמנו ד"ר אלפרד טאובר, גב' ענת פורט, ד"ר אלון שב, פרופ' איתן שטיינברג ופרופ' יובל שקד.
נפתחה ההרשמה לתכנית הלימודים לתואר שני

התזמורת הערבית-יהודית


ד"ר אלון שב זכה במענק מטעם יד הנדיב
ברכות לבביות לד"ר אלון שב על הישג מרשים וחשוב במיוחד! הוא זכה - יחד עם ד"ר דן פלדמן (החוג למדעי המחשב) - במענק חדשנות ומצוינות מטעם הקרן למדעי הרוח לשנת 2015. הקרן היא יזמה משותפת לוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה ויד הנדיב. המענק (בסך 1,300,000 ש"ח על פני שלוש שנים) ניתן לשני החוקרים על הצעתם ל"מעבדה מוסיקולוגית". הוא ישמש להקמת "מעבדה מוסיקולוגית" באוניברסיטת חיפה, פרויקט לטיפוח עתודה של מוסיקולוגים ואנשי-מחשבים שיוכלו להתמודד עם מחקרים המשלבים את שני התחומים. הוועדה האקדמית של הקרן ציינה את הרמה הגבוהה של ההצעה. נלווה כולנו את המחקר והפעילויות השונות הכרוכות בו בסקרנות ונאחל לכל המעורבים עניין, חדשנות, מצוינות והצלחה.
תרומה של פרטיטורות
החוג למוסיקה קיבל מאות פרטיטורות של יצירות מאת מלחינים רבים. הפרטיטורות התקבלו כמתנה בסיוע של ידידי האוניברסיטה בצרפת, בראשות דניאל שוויקה. התורמת היא דניאלה סטרנסקי (Daniela Stransky), תושבת פנמה. אוסף הפרטיטורות היה שייך קודם למוסיקאית סוזן וויל (Suzanne Weil), שהתגוררה ופעלה בצרפת ובברזיל, לימדה פיתוח קול ועבדה עם מלחינים ידועים, וביניהם וילה-לובוס (Heitor Villa Lobos) ומיו (Darius Milhaud).
תרומת פסנתר
החוג למוסיקה קיבל בתודה ובהערכה פסנתר עומד מתוצרת Krasnaya October, תרומת גב' בלומה כהן – מוסיקאית ומורה לפסנתר, תלמידתו של פרופ' נייגהאוז במוסקבה. הפסנתר הוצב בכיתה 206 במשכן לאמנויות ע"ש ד"ר ראובן הכט.
כנס בינלאומי ללימודי ביצוע, עבר והווה, 2014
ב-13 וב-14 באוקטובר 2014 נערך בתל-אביב, "כנס בינלאומי ללימודי ביצוע, עבר והווה". הוא יוחד ל"ביצוע מוסיקה 'עתיקה' בעידן ההקלטות: סגנונות והשפעות לאומיות בביצוע – אז ועכשיו". בראש הכנס ישבו ד"ר אורי גולומב (אוניברסיטת תל-אביב) וד"ר אלון שב, מן החוג למוסיקה באוניברסיטת חיפה. הכנס נערך במסגרת הסמינר הבינלאומי החמישי למוסיקה עתיקה, בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, תל-אביב.
תכנית הכנס

תחרות קומפוזיציה לעוגב ע"ש ד"ר ראובן הכט - 2013/14
לתחרות הקומפוזיציה לעוגב ע"ש ד"ר ראובן הכט לשנת 2013/14 מטעם החוג למוסיקה באוניברסיטת חיפה ועמותת חובבי העוגב בישראל הוגשה פרטיטורה אחת בלבד. חבר השופטים של התחרות - פרופ' אישטוואן אלה (בודפשט), יובל רבין (באזל) ופרופ' יובל שקד - החליט שלא להעניק השנה את הפרס.
תרומה של ספרי מוסיקה
החוג למוסיקה קיבל בתודה ובהערכה ספרי מוסיקה רבים ומשובחים, תרומת ד"ר גליה חנוך. הספרים הועברו לספריית האוניברסיטה. הם יקוטלגו ויועמדו לרשות הסטודנטים והסגל.
תרומת פסנתר
החוג למוסיקה קיבל בתודה ובהערכה פסנתר עומד מתוצרת Seiler, תרומת משפחת שב (חיפה). הפסנתר משתכן, לפי שעה, בכיתת האימון 321 במשכן לאמנויות ע"ש ד"ר ראובן הכט.
תחרות לחיבור אות פתיחה מוסיקלי למשדרים "חולי רוח – שיחות על מה שחשוב באמת"
בתחרות הקומפוזיציה לחיבור אות פתיחה מוסיקלי למשדרים "חולי רוח - שיחות על מה שחשוב באמת" עם ד"ר אריה דובנוב, בערוץ האקדמי של אוניברסיטת חיפה זכה האות שיצר אביב פרי, בוגר החוג למוסיקה (בשנת 2005). שופטי התחרות - פרופ' עודד זהבי, ד"ר אריה דובנוב וד"ר אלון שב, מגישי ההצעות האחרות לתחרות, אנשי החוג למוסיקה כולם - סטודנטים וסגל - מברכים את הזוכה בתחרות ומאחלים לו המשך פורה של עבודת יצירה.
תודת החוג נתונה לכל מגישי ההצעות. חבר השופטים ציין לשבח את רמתן הגבוהה של כל ההצעות.
אות הפתיחה הזוכה, מאת אביב פרי
תודת החוג נתונה לכל מגישי ההצעות. חבר השופטים ציין לשבח את רמתן הגבוהה של כל ההצעות.

ספרים ותווים מעזבונו של המלחין אבל ארליך
יהודית ודני ארליך, ילדיו של המלחין אבל ארליך (2003-1915), מסרו לחוג למוסיקה ספרים ותווים מעזבונם של אביהם ואמם, הציירת לאה ארליך. התרומה מתקבלת בתודה, בהערכה ובשמחה. הכותרים יועברו לספריית האוניברסיטה, יקוטלגו וישמשו מקורות דעת ומידע לסטודנטים ולסגל בחוג ולכל משתמשי הספרייה.


תחרות קומפוזיציה לעוגב ע"ש ד"ר ראובן הכט - תשע"ג (2012/13)

השופטים בתחרות הקומפוזיציה לעוגב ע"ש ד"ר ראובן הכט לשנת תשע"ג (2012/13) - פרופ' איתן שטיינברג, יובל רבין ופרופ' יובל שקד - מצאו כי למאסו, היצירה שהגיש דניאל לדרמן לתחרות, ראויה לפרס. אנשי החוג למוסיקה, הסטודנטים והסגל, מברכים מקרב לב את דניאל - על היצירה ועל ההישג. היצירה בוצעה בביצוע בכורה ב-25 במאי 2014 באודיטוריום הכט, ברסיטל לעוגב בנגינת יובל רבין.
"שירות צבי" מאת הרמן ברמן - תרומה של שני הכרכים לספריית האוניברסיטה
"שירות צבי" - שני כרכים של עבודת קודש לחזן, למקהלה ולעוגב מאת הרמן ברמן שראו אור ב-1915 - נמסרו לספריית האוניברסיטה, תרומת נכדו, ויישמרו במחלקת הספרים הנדירים.
הרמן ברמן נולד בשנת 1845 בעיר טולצ'ין (Tolchin) שליד אודסה. כילד קטן התבלט בכישרונו המוסיקלי המפותח וביפי קולו, ושימש כ"משורר" (ילד המלווה בקול סופרן את שירת החזן) לצדם של חזנים רוסים מפורסמים. בגיל 18 התקבל ללימודים בקונסרבטוריון של סנט פטרסבורג, ובו רכש השכלה מוסיקלית מעמיקה ומיומנות גבוהה בזמרה. בהיותו בן 30 זכה במשרה המכובדת של חזן ראשי בעיר לייפה שבבוהמיה, ובה פעל ויצר במשך 45 שנה ברציפות, עד מותו בשנת 1920.
בשנת 1915 יצאו לאור בלייפה שני כרכים הכוללים לחנים למכלול התפילות בבית הכנסת, לימי חול, לשבת, לימים הנוראים, ולמועדים ולאירועים מיוחדים. לחני התפילה של ברמן היו אהובים מאד על אנשי הקהילה בעירו, ומעדותם ניתן גם ללמוד על כך ששירתו כחזן היתה מרגשת ונוגעת ללב במיוחד. מפעל חייו העצום הזה לא שרד את מלחמות העולם והשואה. יצירותיו נשכחו, ושמו כמעט אינו ידוע עוד.
ב-11 בפברואר 2013 בוצעו קטעים נרחבים מתוך עבודת הקודש מאת הרמן ברמן במסגרת "ימי המוסיקה היהודית באוניברסיטת חיפה", בביצוע החזן בועז דוידוף, מקהלת הגליל העליון ונגן העוגב יובל רבין, בניצוח רון זרחי.

ב-11 בפברואר 2013 בוצעו קטעים נרחבים מתוך עבודת הקודש מאת הרמן ברמן במסגרת "ימי המוסיקה היהודית באוניברסיטת חיפה", בביצוע החזן בועז דוידוף, מקהלת הגליל העליון ונגן העוגב יובל רבין, בניצוח רון זרחי.

תרומה של תקליטורים של מוסיקה בת-זמננו בהפקת מועצת המוסיקה הגרמנית
החוג למוסיקה קיבל בתודה ובשמחה תקליטורים, מתנת מועצת המוסיקה הגרמנית (Deutscher Musikrat). התקליטורים ייקלטו באגף המדיה בספריית האוניברסיטה. כל אחד מן התקליטורים הוא בבחינת פורטרט של מלחין יחיד, שמושבו בגרמניה. בין המלחינים: מוריץ אגרט (Moritz Eggert), קרסטן הניג (Carsten Hennig), סעד חדאד (Saed Haddad), סמיר עודה-תמימי (Samir Odeh-Tamimi), אנו פופה (Enno Poppe), סבסטיאן קלארן (Sebastian Claren), גרהרד שטבלר (Gerhard Stäbler), אוליבר שנלר (Oliver Schneller), הנס תומאלה (Hans Thomalla) ועוד רבים.

פסנתר כנף - תרומת מירי גולני ובת-שבע גולני רייס, לזכר פאול ומרים גייגר ז"ל
החוג למוסיקה קיבל בהתלהבות ובתודה פסנתר כנף, תרומתן האדיבה של מירי גולני ובת-שבע גולני רייס. הפסנתר נתרם לזכרם של ההורים/סבא וסבתא - פאול ומרים גייגר ז"ל. הפסנתר - תוצרת Grotrian Steinweg משנת 1928 - נמצא בקומה אפס של המשכן לאמנויות ע"ש ד"ר ראובן הכט וישמש בפעילות החוג למוסיקה (רסיטלים, קונצרטים, סדנאות).
תרומתן של מירי ובת-שבע כוללת גם תווים וספרים רבים, שייקלטו באוסף ספריית האוניברסיטה, שני מטרונומים, ידית לכיוון פסנתר, שני כסאות פסנתר ורישום. הרישום מתאר את ארתור רובינשטיין בעת נגינה וניתן לבני הזוג גייגר כמתנה.

תרומתן של מירי ובת-שבע כוללת גם תווים וספרים רבים, שייקלטו באוסף ספריית האוניברסיטה, שני מטרונומים, ידית לכיוון פסנתר, שני כסאות פסנתר ורישום. הרישום מתאר את ארתור רובינשטיין בעת נגינה וניתן לבני הזוג גייגר כמתנה.

תחרות קומפוזיציה לעוגב ע"ש ד"ר ראובן הכט - 2011/12
לתחרות הקקומפוזיציה לעוגב ע"ש ד"ר ראובן הכט לשנת 2011/12 מטעם החוג למוסיקה באוניברסיטת חיפה ועמותת חובבי העוגב בישראל הוגשו ארבע פרטיטורות. רק אחת מהן עמדה בתנאי ההגשה במלואם, כפי שפורטו בתקנון. לפיכך, רק יצירה זאת נחשבה מועמדת לפרס. מועמדותן של כל היצירות נשקלה ביחס לאפשרות לציינן לשבח. חבר השופטים של התחרות - פרופ' יורגן אסל (שטוטגארט), יובל רבין (באזל) ופרופ' אריק שפירא - החליט שלא להעניק את הפרס, וכן שלא לציין אף יצירה לשבח. עם זאת, תישקל הבאתן של היצירות (כולן או מקצתן, בשלמותן או לקטעיהן) לביצוע במסגרת סדנת העוגב שמתוכננת להיערך בתשע"ג, במהלך חופשת הסמסטר (פברואר 2013).
תחרות הקומפוזיציה לעוגב ע"ש ד"ר ראובן הכט תשוב ותיערך גם בשנת הלימודים הקרובה - תשע"ג (2012/13). תוצאות התחרות הראשונה הן בבחינת עידוד ליצירה, דרבון להרבות עניין ולימוד, ולהשגת סטנדרטים של קומפוזיציה משובחת, על כל היבטיה.
תחרות הקומפוזיציה לעוגב ע"ש ד"ר ראובן הכט תשוב ותיערך גם בשנת הלימודים הקרובה - תשע"ג (2012/13). תוצאות התחרות הראשונה הן בבחינת עידוד ליצירה, דרבון להרבות עניין ולימוד, ולהשגת סטנדרטים של קומפוזיציה משובחת, על כל היבטיה.